Pečená krkovička se zelím
Balení Easy Roast – krkovičky vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme po dobu 60 minut.
- Během pečení masa si připravíme zelí.
- Kysané zelí dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Zbylou cibuli nasekáme najemno a orestujeme ji na pánvi.
- Když je cibule orestovaná, přidáme okapané zelí a podlijeme hrnkem vody. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme lžíci cukru. Toto dochucení záleží čistě na vaší chuti.
Pak dusíme pod pokličkou, dokud se veškerá voda neodpaří.
- Po 60 minutách horní folii odtrhneme a maso necháme dopéct dle potřeby. Pro dopečení po celém obvodu masa doporučujeme celé maso vyjmout z misky obalu.
Jakmile je maso dopečené, servírujeme společně se zelím a knedlíkem.
TIPY: vypečenou šťávu v misce použijte na podlití masa a zelí dle chuti. Jedno balení Easy Roast odpovídá cca čtyřem porcím.